fineArt - Kunsthus med nettgalleri og auksjoner!

fineArt AS er en av Norges ledende kunsthus med salg av kunst gjennom eget galleri, nettbutikk og på nettauksjon. 

fineArt AS sin forretningsidé tar utgangspunkt i å være Norges ledende kunsthus på nett. Nettauksjon har derfor fra starten av fineArt vært et av fundamentene ved driften og utviklingen av selskapet. Målet for fineArt er lave administrasjonskostnader som videreføres til kunden uten at kunstneren selger sine verk under markedspris. Vendo har siden starten av fineArt gjort dette mulig ved å levere kostnadseffektive systemer for administrasjon, nettbutikk og nettauksjon.

Ved implementeringen av et auksjonssystem ønsket fineArt;

  • Å tilby et rettferdig og spennende system for formidling av kunst.
  • Å generere høy trafikk av besøkende og omsetning ved kunstsalg til sitt nettgalleri.
  • Å utvikle Norges ledende kunstportal med flere andre tjenester som kunstklubb, palettklubb og kunstblad.
  • Støtte effektive arbeidsprosesser, logistikk og lager .

"Vi bruker Vendo løsninger for det meste av våre IT-behov. Blant annet lagerstyring, økonomi, auksjon og salg. Vi er svært fornøyde. Vi har, sammen med Vendo, også utviklet skreddersydd funksjonalitet for våre unike behov…”
Rolf Stavnem Daglig leder fineArt AS

Vendo har vært en samarbeidspartner og leverandør til fineArt sen etableringen av selskapet i 2001. I løpet av 10 år har Vendo løsningen hos fineArt videreutviklets med omfattende ny funksjonalitet som for eksempel en ny annonsemodul. Vendoløsningen er per i dag fineArt sin viktigste administrative plattform med bland annet lagerstyring og økonomistyring som en integrert del av nettbutikken og auksjonsløsningen. Løsningen er også integrert til flere andre systemer som adresseregister for abonnentsystem ved magasindistribusjon, samt betalingsløsninger i BBS og logistikksystemer hos Posten.

Vendo leverer sin løsning til fineArt som en nettbasert tjeneste (software-as-a-Service). fineArt trenger derfor ikke interne systemer eller kompetanse for å drifte løsningen fra Vendo. 

fineArt AS har på noen få år utviklets til å bli et av Norges ledende kunsthus med en omsetning på over 40 millioner kroner. Halve omsetningen er fra salg på galleriets nettauksjoner. fineArt har også ekspandert utenlands med et lignende konsept etablert i Sverige. Gjennom et innovativt bruk av internetteknologi har fineArt etablert flere viktige funksjoner for kundelojalitet, trafikkgenerering, kampanjer og rabattordninger. I fineArt har Vendo løsningen også fremgangsrikt optimaliserts for maksimal synlighet i søkemotorer.

"Samarbeidet med Vendo fungerer meget bra. Vi har faste månedsmøter der vi diskuterer eventuelle oppgraderinger og forbedringer. Meget praktisk, uformelt og enkelt…”
Brian Grøfte, Konsulent fineArt AS

Effektivt innkjøp og logistikk fineArt ønsket å maksimere stordriftsfordeler ved både innkjøp og logistikk. Vendo løsningen i fineArt genererer bland annet automatiske innkjøpsordere ved lav beholdning for et optimalisert lagerstand. Løsningen er også integrert med Postens ”Consignor” systemer som genererer automatiske XML meldinger til Posten.

Flere auksjonstyper samtidlig Ukensauksjon, lynauksjon og ukens godbiter er noen av de mange ulike auksjonerne som fineArt gjennomfører. Disse auksjonene gjennomføres samtidlig og gir selskapets kunder mange muligheter å vinne budrunder med sine kunstfavoritter. 

E-post markedsføring Vendo brukes i fineArt også for utsendelse av nyhetsbrev og kunde kampanjer. Gjennom en markedsføringsmodul i Vendo kan fineArt raskt og enkelt generere nyhetsbrev til hele kundedatabasen.

Kontakt oss hvis du ønsker å vite mer om hva Vendo kan hjelpe din bedrift med!