Retrade - internasjonal auksjon av anleggsmaskiner!

Retrade er en auksjonsbasert markedsplass der bedrifter med avhendingsbehov enkelt og effektivt får kontakt med potensielle kjøpere.

Retrade AS har på kort tid blitt en av Nordens viktigste B2B markedsplasser for avhending av brukte anleggsmaskiner og tyngre kjøretøy. I Retrade avhender Norges største private og offentlige selskaper selv sine brukte maskiner, utstyr, kjøretøy og annet overskuddsmateriell. Retrade ble etablert i 1997 som et samarbeid mellom Forsvaret, Mesta, UCO, Cramo og Vendo. Retrade har per i dag tilstedeværelse i syv land i nord-Europa og betjener kunder over hele verden.

Retrades mål med nettauksjon fra Vendo var;

  • Å samle store private og offentlige selskaper i en felles markedsplass
  • Å raskt og enkelt fastsette markedspris i en åpen og transparent prosess
  • Å tilby samarbeidspartnere en enkel og kostnadseffektiv prosess for å finne kjøpere
  • Å tilby et system som øker likviditeten til samarbeidspartnerne

"Vi bruker Vendo Auksjon som en del av vår totale tjenesteplattform. Vi har brukt Vendo siden oppstarten av Retrade og har meget gode erfaringer med både stabilitet og funksjonalitet i løsningen…”
Ole Anders Kamplien, Daglig leder, Retrade AS

Vendo har vart en av deltagerne i Retrade samarbeidet siden starten i 2005. Vendo har i den perioden vært leverandør av auksjonsplattformen med ansvar for bland annet teknisk drift, vedlikehold og oppgraderinger. Annen ny funksjonalitet som er utviklet til Retrade plattformen er tekniske tilstandsrapporter (TTR) og  systemintegrasjon til factoring-tjenester fra Lindorff der Vendo sender grunndata til Lindorff som på sin side holder reskontro og klientkonto på sine systemer.

Vendo leverer løsningen til Retrade som en nettbasert tjeneste (Software-as-a-Service). Retrade kan fokusere på forretningsutvikling og markedsføring basert på et stabilt, effektivt og velprøvet system.

En av de viktigste fordelene med Retrade er at nettauksjon fastsetter markedspris på utstyr uten at det trenger å flyttes til sentrale lager. Selger inspiserer selv i henhold til krav per utstyrstype.  Dette er spesielt verdifullt for tunge anleggsmaskiner kjøretøy. Med Vendo kan Retrade tilby sine partnere transparente salgs– og kjøpsprosesser med tilgang til omfattende statistikk og statusrapporter. På basis av auksjonsplassen har Retrade utviklet ytterligere systemløsninger.

"Vi leverer tjenester i mange land. Det stiller meget spesielle krav på våre IT-systemer med tanke på ulike valutaer og MVA regler. Vendo har klart å oppfylle disse på en god måte …”
Ole Anders Kampelien, Daglig leder, Retrade AS

Retrade er et omfattende samarbeid mellom noen av Nordens største entreprenørsselskaper. De tar alle del i Retrades videre utvikling og fremtidlige drift.

Auksjonsprosessene starter med at lokale entreprenørselskaper publiserer sine objekter til salgs på markedsplassen. Alle auksjoner er åpne og fullt transparente. Kun registrerte partner selskaper kan deretter by på objektene til salgs.

Vendo har for Retrade utviklet en integrasjon til Lindorff. Auksjonsvinner kåres i Vendoplattformen, men fakturaen genereres av Lindorff som også håndterer betalingsprosessen. Etter betaling sender Lindorff en automatisk betalingsbekreftelse tilbake til Vendo som deretter gir beskjed til selger om å initiere leveranse.

Kontakt oss hvis du ønsker å vite mer om hva Vendo kan hjelpe din bedrift med!